BYsan

成為會員

掃一掃,訪問微社區

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3783|回復: 21

失落的拾陸號凌晨

"做咩呀!!唔準打人呀!!"

氣沖沖去地由房門衝出客廳 大力拍了一下沙發 用力瞪著男人的人  是我

聽到客廳有爭吵聲 本以為可以當作若無其事

但當我聽到""的一聲 接著便有一把女人聲哭著大叫"女呀!!你阿媽比人打呀!!"

腦袋空空的 雙腳跟住女人的叫喊走了出來 叫了這麼一句後 我又返回房間

本來心情已經差 被這件事弄一弄 變得更差 不打機了 反而ON MSN 想找個人訴苦

所以我在MSN上找了一個好朋友 幸好她有空 肯聽我說話

一邊想回剛才發生的事 一邊跟她覆述 我卻忍不住 哭了

一直都以為自己已經對這件事沒感覺 但原來只是我在自欺欺人

今天這個不愉快的晚上 我首次感到多麼的無助

男人與女人之間 沒人可以告訴我為何會面目全非

接受不了 或許我該像朋友說的那樣"要睇開D"

喉嚨很痛 原來大叫一句是這麼的痛苦

........................................................................................................................
因為唔知放係bin
本來諗住放係自由區 但因為係我寫出泥的 所以放左係LI到
如放錯 望見諒

ps: 這不是作的
O ~ 原來你係女 ...
打女人ge男人, 最憎恨呢種人 ...
我爸之前想打我媽 我爸未掂到我媽 我媽已和我爸離婚了 ...
Orz 你不知道嗎..?

我戈個就係 老豆逼阿媽離婚...
但阿媽唔會離 因為一離婚就會益左出面個女人...

大人ge世界真複雜
無感情何必繼續
閉起雙眼你最掛念誰 眼睛張開身邊竟是誰
好明顯係形容你啊爸~
繼續ge主要原因係因為
仲有兩個女

表面上係個幸福家庭
實際上卻是一場戲
我既討厭亦喜歡這個所謂的家
離婚黎D野電視成日見...怪只能怪年少沖動...唔好好思考...再結合...
家庭關係最容易影嚮D仔女GE性格...
單親家庭D仔女都數係自我型...以自我為中心...獨立自主....
邊似你福幸快樂 搞到無乜主見呢 ...
原帖由 白粥腸粉~ 於 2008-11-17 11:57 PM 發表
繼續ge主要原因係因為
仲有兩個女

表面上係個幸福家庭
實際上卻是一場戲
我既討厭亦喜歡這個所謂的家

即使你爸肯為左仔女留下 夫妻間也有裂痕 ...
通常呢D情況
佢地會協議離婚 (等你地讀完高中或大學或做野 時離)
[發帖際遇]: 陳近南看到路邊的乞丐, 施捨了現金31銖給乞丐.
nn都係王老五好..自由自在...感情實在太辛苦啦...
王老五好做咩...
原帖由 kasan 於 2008-11-18 04:05 PM 發表

即使你爸肯為左仔女留下 夫妻間也有裂痕 ...
通常呢D情況
佢地會協議離婚 (等你地讀完高中或大學或做野 時離)

就是這樣啦....
呼 算吧啦
這就是現實
[發帖際遇]: 寒靈.伊受盡精神的折磨, 終於同如花分手成功, 付左現金265銖的分手費.
nn而家先發覺,
原來遇到問題的,
不只我一個…
點解個個大人都係咁?!
佢地有冇林過我地ge林法?
佢地到底知唔唔知最心痛ge係我地?
所以要學識相處之道   因為過成世唔係咁易架
相處之道...黎點本人最好心得..
有心得   就唔會同人嘈啦